Bordás József Artisjus Zenetanári Díj kitüntetést vehetett ár 2018.12.17-én!

Bordás József Artisjus Zenetanári Díj kitüntetést vehetett ár 2018.12.17-én!

Az Artisjus Zenetanári Díjával azokat a zenepedagógusokat jutalmazták, akik pályafutásuk során nagy hangsúlyt fektetnek a kortárs magyar zene terjesztésére, és missziójuk, hogy a felnövekvő muzsikusnemzedékek értsék és interpretálni is tudják a kortárs magyar zenét.

Zenetanári díjat vehetett át könnyűzene kategóriában Bordás József: dobművész, zenepedagógus, zeneszerző, a Magyar Jazz Szövetség elnökségi Tagja. A Nemzetközi Dob Mánia Tábor megalapítója, a Rajkó-Talentum Konzervatórium dob-tanszak vezetője és a Házhoz megy a Zenede Országjáró zenetörténeti előadássorozat művészeti vezetője.

Bordás József Artisjus Zenetanári Díj kitüntetést vehetett ár 2018.12.17-én!

 

Laudáció:

Korunk kedvez a kreativitásnak. Sok muzsikus a hangszeres játék mellett tovább lép és mintegy kiegészítésként más területeken is kipróbálja magát.

Díjazottunk is ezek közé tartozik, aki nem mellesleg kiváló dob-művész, emellett tanítja a hangszerét, de széles körben szervezi is a zene közönséghez jutását úgy, hogy elviszi iskolákba, klubokba, a legkülönfélébb közegekbe, ahol magyarázza és el is játssza a darabokat, az alapoktól a felépítményig, pont, mint egy népiskolában.

Az ő nevéhez fűződik a „Nemzetközi Dob Mánia Tábor” megalapítása, és ugyancsak őt fémjelzi a „Házhoz megy a Zenede” országjáró, interaktív pedagógiai koncertsorozat, mely 9 éve töretlenül működik.

A mai alkalommal ezeket emelnénk ki tevékenységeiből. Gratulálunk Bordás Józsefnek eddigi eredményeihez, és sok sikert kívánunk a folytatáshoz!

Írta: Malek Miklós