Wolf Péter zeneszerző, zongora-művész Jávori Vilmos barátja volt. Péter a mesterem élettörténetét választotta a szakdolgozata témájának. Engem is felkért, hogy a tanítvány szemszögéből írjam meg Vili bácsihoz fűződő emlékeimet. Az alábbi írást Wolf Péter hozzájárulásával és szeretetével adom közre itt a web oldalamon. 

 Előszó

Nehéz lesz elkerülnöm a buktatókat Jávori Vilmosról szóló szakdolgozatomban, mert a Hacki Tamás vezette ex-Antiquis együttesben közel harminc évig muzsikáltunk mindkettőnk örömére, vettünk részt fantasztikus turnékon, órák százait ültük végig egymás mellett autóban, buszon, vonaton, repülőn. Sokszor laktunk együtt, járkáltunk idegen városok utcáin, és ismerkedtünk szinte minden nap más és más koncertterem akusztikájával. Összekovácsoltak minket közösen átélt sikerek.

Bordás József dob-művész, zenetanár célja a technika és a precizitás mellett nagy hangsúlyt fektetni a muzikalitás fejlesztésére és a zenei érzelmi intelligencia képzésére.

Elmondása szerint nem dobosokat, hanem zenészeket képez iskolájában. Egykori mestere, Jávori Vilmos módszertanának továbbadása, népszerűsítése a cél a mai kor elvárásával összhangban megalkotott pedagógiai program segítségével.

Növendékei (jelenleg 4-61 éves korig) szisztematikus, egyénre szabott munkatervvel fokozatosan és hallhatóan fejlődnek. A kottaolvasás, technikai gyakorlatok és számolási kulcsok mellett a zenei alapokra történő játék, vagy élő zenére való együtt zenélés is a tananyag része.

Bordás József zenepedagógusi munkásságát 2018-ban, Artisjus-zenetanári díj kitüntetéssel jutalmazták. Művészeti és zenepedagógus munkásságáért 2021-ben Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át. 

Hatvan perces órák hangszigetelt patinás környezetben. Kezdők, haladók, kicsik, nagyok, lányok, fiúk jelentkezhetnek az alábbi címen: bordasjozsef@gmail.com, telefonszámon: 06 30 9756 843.

Nézz bele a dobórákba! Live közvetítés a Bordás Dobiskola Facebook oldalán.

 

 

Link: Facebook

 

 

  

  

 

 

 

 

Rajkó-Tálentum Szakgimnázium dobtanszak: 

 

Lányok a doboknál:


Az új generáció 4 éves kortól a hangszer mögött:

Rajkó-Konzervatórium, jazz ballada seprűzése:

Rajkó-Konzervatórium dobóra: